sobota, 25 marca 2017
Grillowany stek z tuńczyka
Jak już niektórzy wiedzą jestem ogromną fanką ryb. Uwielbiam je i próbuję zachęcić do nich Jakuba. Powiem Wam cieżka sprawa ale już niektóre je chłopaczyna. Dziś kolejna odsłona grillowanej ryby czyli stek z tuńczyka.
Składniki:
Stek z tuńczyka
Sos sojowy
Oliwa z oliwek
Kompozycja przypraw po dwie szczypty: szafran, curry, tymianek, kumin, mięta
Tuńczyka przekładam do miseczki, zalewam sosem sojowym, dodaję dwie łyżki oliwy i kompozycji przypraw. Odstawiam do lodówki na godzinę. Po tym czasie rybkę grilluję na mocno rozgrzanym grillu lub patelni. Czas zależy od preferencji. Ja lubie well done :) więc rybkę przeciągam.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz