środa, 29 marca 2017

Rafaello ... fit

Dziś rano dostałam snapa od mojej Katarzynki z fotką Rafaello! Kurde sobie myślę tak apetycznie wyglądają! Albo jadę do niej albo zaraz zrobię. Może i bym pojechała gdyby nie padało... no ale co z Jakubem? On też pewnie by zjadł... no dobra zrobię!

Składniki:
Kasza jaglana paczka 400g
Mleko kokosowe puszka 400ml
Mleko 400ml
Wiórki kokosowe
Miód
Masło
Kaszę jaglaną moczę 20 min w wodzie celem usunięcia goryczy. Przekładam do garnka, zalewam mlekiem zwykłym i kokosowym. Należy pamiętać że mleka należy wlać dwa razy więcej niż kaszy. I gotuję na małym ogniu. Gotuję aż kasza zmięknie a mleko całkowicie się wchłonie w kaszę. Nie może zostać gdyż masa nie będzie zwarta i będzie kłopot z ulepieniem kulek. Po ugotowaniu garnek ściągam z palnika, dodaję łyżkę masła, 3 łyżki miodu i pół paczki wiórków kokosowych. Całość mieszam. Następnie formuję kulki i obtaczam z zewnątrz wiórkami. Na sam koniec wkładam do lodówki na godzinkę. Po schłodzeniu gotowe do konsumpcji. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz